EMDR bij kinderen en adolescenten

EMDR in children and adolescents

Description

Abstract: Samenvatting : Om ontwikkelingsachterstanden en chronische psychopathologie te voorkomen zijn voor kinderen die lijden onder de gevolgen van traumatische ervaringen, effectieve behandelmogelijkheden van groot belang (Chemtob, Nakashima & Carlson, 2002). EMDR – Eye Movement Desensitization and Reprocessing – blijkt hierbij goede diensten te bewijzen. In dit artikel worden de procedure en de diverse aanpassingen beschreven die nodig zijn voor de toepassing van EMDR bij kinderen en adolescenten. Toepassing bij kinderen vraagt om een benadering die is afgestemd op het ontwikkelingsniveau van het kind, hetgeen vooral tot uiting komt in de attitude van de therapeut en technische aanpassingen in het protocol. Gepleit wordt voor meer aandacht in diverse opleidingen voor het kunnen herkennen van posttraumatische stressreacties en adequate doorverwijzing voor behandeling.; (AN 21283740)

Format

Journal

Language

Dutch

Author(s)

Carlijn de Roos
Renee Beer

Original Work Citation

de Roos, C., & Beer, R. (2002, December). [EMDR in children and adolescents]. Kind en Adolescent Praktijk, 2(1), 117-123. doi:10.1007/BF03059493. Dutch

Collection

Citation

“EMDR bij kinderen en adolescenten EMDR in children and adolescents,” Francine Shapiro Library, accessed February 25, 2021, https://emdria.omeka.net/items/show/21078.

Output Formats